کیک نت

آموزش تهیه کیک و شیرینی

۵ مطلب در خرداد ۱۴۰۰ ثبت شده است

خمیر نان فانتزی قسمت -۱

خمیر نان فانتزی

خمیر نان فانتزی جهت درست کردن انواع گوناگون نان‌های فانتزی استفاده می‌شود. درست کردن این خمیر بسیار آسان بوده و نیاز به هیچگونه مهارتی ندارد.

مواد لازم برای خمیر نان فانتزی :

 آرد گندم  ۳۰۰ گرم یا کمی بیشتر
 خمیر ترش  ۵ گرم
 شکر  ۵ گرم
 نمک  ۳ گرم
 روغن زیتون  ۱ قاشق سوپ خوری
 آب ولرم  ۱۹۰ میلی لیتر

طرز آماده سازی خمیر نان فانتزی :

در یک کاسه آرد، پودر خمیرترش ، شکر و نمک را مخلوط می‌کنیم. روغن و آب ولرم را به مخلوط اضافه کرده، سپس آن را روی تخته یا میز آشپزخانه انقدر ورز می‌دهیم تا خمیر یکدستی بدست آید.

در صورتیکه خمیر به دست می‌چسبد کمی آرد اضافه کنید که این حالت چسبندگی از بین برود. خمیر را بصورت گرد درآورده و داخل کاسه بر می‌گردانیم ، روی کاسه را با نایلون بپوشانید تا خمیر به اصطلاح ور بیاید.

هر گاه خمیر به اندازهٔ یک و نیم تا دو برابر حجم اولیه خود رسید، آماده است و مرحله نخست ور آمدن خمیر به پایان رسیده است.

این خمیر را می‌توان در نان‌های زیر بکار برد :

نان قالبی، نان‌های کوچک، Focaccia نان فوکاچیا، نان روغن پز شده، نان پیتا، نان روغن پز شده

نان_فانتزی_کیکنت

نکته :

در صورتی که پودر خمیرترش از نوعی است که ابتدا باید حل شود ده دقیقه قبل آن را در این آب ولرم حل کنید.

برای امتحان اینکه خمیر ور آمده‌است ، انگشت خود را در داخل خمیر فرو کنید اگر جای انگشت به بصورت حفره باقی ماند، خمیر آماده است و اگر اثر انگشت با خمیر پر شد، خمیر هنوز آماده نشده‌است.

اگر آب بیشتر از اندازه گرم شده باشد باعث کشته شدن مواد زندهٔ خمیرترش شده و خمیر ور نمی‌آید.

اگر خمیر بیش از اندازهٔ لازم باقی بماند و پخته نشود، خمیر ترش شده و باید دور انداخته شود.

دستور بالا تنها تا پایان مرحله نخست ور آمدن است. مرحله دوم ور آمدن خمیر پس از تقسیم‌بندی خمیر انجام می‌شود و بر اساس نوع فانتزی این تقسیم‌بندی و شکل‌دهی نان تفاوت دارد.

گاز خمیر در پایان مرحله نخست ور آمدن با فشردن خمیر یکبار خالی می‌شود.

در صورتیکه خمیر تقسیم شود بار دیگر به صورت مدور در آمده و به آن استراحت داده می‌شود.

پس از استراحت خمیر به شکل‌های مورد نظر در آمده و در قالب و یا سینی فر جهت ور آمدن گذاشته می‌شود. هنگامیکه خمیر بار دیگر به اندازه یک و نیم تا دو برابر افزایش حجم پیدا کرد، مرحله دوم ور آمدن نیز به اتمام رسیده خمیر آماده پخت است.

 

#طرز_تهیه_انواع_خمیر

#طرز_تهیه_انواع_نان_فانتزی

#انواع_خمیر_غذایی

#انواع_نان_صبحانه

#نان_فانتزی_خانگی

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
کیک نت کیک نت

طرز تهیه قطاب اصیل بدون فر

طرز تهیه قطاب بدون فر

قطاب یک شیرینی بسیار خوشمزه و پرطرفدار سنتی بین مردم است و بیشتر در شهرهای یزد و کرمان درست میشود.

مواد لازم برای تهیه خمیر قطاب :

 آرد  ۲ پیمانه
 ماست  نصف پیمانه
 زرده تخم مرغ  ۲ عدد
 کره  ۱۰۰ گرم
 بیکینگ پودر  ۱ قاشق چایخوری
 روغن مایع  به مقدار کافی

مواد لازم برای مواد میانی قطاب :

 گردو  ۳/۴ پیمانه
 گلاب  ۲ قاشق غذاخوری
 پودر قند  ۳/۴ پیمانه
 پودر هل  ۱ قاشق چایخوری

طرز تهیه قطاب بدون فر :

کره را با زرده های تخم مرغ خوب هم بزنید سپس ماست را به آن اضافه کنید و هم بزنید.

بیکینگ پودر و آرد را با هم مخلوط کنید و یکی دو بار الک کنید ، بعد به همراه پودر هل کم کم به مخلوط شیر و روغن اضافه کنید و ورز دهید تا خمیر بدست آمده  زیاد سفت نشود و به دست نچسبد .

خمیر را داخل کیسه فریزر قرار دهید و به مدت یک ربع در دمای محیط قرار دهید و بعد ازآن ، ۱۵ دقیقه در داخل فریزر بگذارید .

در این فاصله همه مواد میانی قطاب را با هم مخلوط کنید .

پودر گردو را داخل کاسه ای می ریزیم و هل،پودر قند و گلاب را به آن اضافه می کنیم و با قاشق مواد را مخلوط می کنیم و بعد با دست مواد را مخلوط می کنیم تا شبیه به خمیر شود.(اگر نیاز بود می توانید کمی گلاب مجددا اضافه کنید ولی دقت کنید بیکباره اضافه نکنید که مایع شل شود ابتدا کمی اضافه کنید و اگر مجددا نیاز بود دوباره اضافه کنید)

کیک نت

سپس روغن مایع مخصوص سرخ کردنی را به صورت شناور (روغن زیاد تا قطاب ها راحت داخل روغن سرخ شوند)داخل قابلمه ای متوسط می ریزیم و روی حرارت کم قرار می دهیم تا به مرور زمان داغ شود.

بعد از استراحت خمیر آن را از داخل فریزر بیرون بیاورید و بر روی سینی صافی پهن کنید و  با سر لیوان خمیر را قالب بزنید.

مقداری از مواد میانی را لایه خمیر ها بریزید و ۲ سر آن را به هم وصل کنید و  خمیر را داخل روغن داغ  و غوطه ور سرغ کنید. زمانیکه قطاب روغن اضافه اش را پس داد و از حرارت افتاد قطاب ها را داخل مخلوط  پودر پسته ،بادام و شکر بغلطانید.

نکته :

در مخلوط مواد میانی می توانید از پودر پسته یا پودر بادام نیز استفاده کنید و یا جایگزین پودر گردو کنید.مواد میانی قطاب کاملا سلیقه ای است و از هر نوع مغزیجاتی می توانید استفاده کنید.

حرارت را به هیچ وجه زیاد کم نمی کنیم چون مغز خمیر نمی پزد،از ابتدا که روغن را روی حرارت کم گذاشتیم تا داغ شود تا آخرین عدد از قطاب ها که سرخ شود با همین حرارت کم باید سرخ شود.

اگر قطاب ها داغ باشند و در پودر قند آن ها را بغلطانیم خمیر می شوند و اگر زیاد از حرارت افتاده باشند و کاملا خنک شده باشند نیز دیگر پودر قند را به خود جذب نمی کنند. 

#قطاب_بدون_فر

#طرز_تهیه_قطاب_گردویی

#قطاب_گردویی

#خمیر_قطاب

#طرز_تهیه_قطاب_یزدی

#طرز_تهیه_قطاب_گردویی

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
کیک نت کیک نت

گلت سیب دارچین

شیرینی فرانسوی گلت سیب دارچین

گلت Galette به معنای «کیک تخت»  است که در آشپزی فرانسوی برای انواع مختلف کیک‌های گرد یا فرم دهی آزاد استفاده میشود.

مواد لازم برای تهیه خمیر گلت :

 آرد  ۲ و نیم پیمانه
 نمک  ۱ قاشق چایخوری
 شکر  ۱ قاشق چایخوری
 کره سرد  ۲۰۰ گرم
 آب سرد  ۱/۲ پیمانه

مواد فیلینگ گلت :

 سیب  ۲-۳ عدد
 شکر  ۱/۳ پیمانه
 کره  ۲ قاشق غذاخوری
 نمک  نوک قاشق چایخوری

طرز تهیه گلت سیب دارچین :

آرد را دو بار الک کنید. نمک و شکر را به همراه آرد در مخلوط کن یا غذاساز بریزید تا با هم مخلوط شوند. کره را اضافه کنید و ۳۰ تانیه هم بزنید تا کاملا مخلوط شوند و به شکل خرده نان دربیایند. آب سرد را به آرامی به آن اضافه کنید. خمیر باید شکل توپ به خودش بگیرد و یکدست شود. خمیر گلت مانند خمیر پای تقریبا خشک است. خمیر را در پلاستیکی بگذارید و به مدت یک ساعت در یخچال استراحت دهید.

در  تهیه خمیر گلت می‌توانید از ۲ یا ۳ قاشق غذا خوری خامه ترش هم استفاده کنید تا بافت نرم‌تری داشته باشد. یا اینکه یک تخم مرغ را به آن اضافه کنید.

سیب را به صورت نازک برش بزنید و روی آن را پودر دارچین و شکر بپاشید . خمیر را از یخچال بیرون بیاورید و کمی با دست ورز دهید.

فر را روشن و روی دمای ۱۸۰درجه سانتی‌گراد تنظیم کنید. در سینی فر، کاغذ روغنی بیندازید. روی کاغذ روغنی را آردپاشی کنید. خمیر را باز کنید  تا ضخامتش به حدود ۳ میلی‌متر برسد. روی خمیر را هم کمی آرد بپاشید . برش‌های سیب را در وسط خمیر به صوت گرد، بچینید و از لبه‌ها به اندازه حداقل ۵ سانتی‌متر فاصله دهید.

خمیر را روی سیب‌ها به آرامی تا بزنید. کره ذوب شده را روی خمیر با برس بمالید. روی کل گلت را پودر دارچین و شکر بپاشید.  آن را در فر قرار دهید و اجازه دهید به مدت ۳۵ تا ۴۰ دقیقه بپزد.

کیک نت کیک نت

نکته :

خمیر گلت همان خمیر پای است  که در طرز تهیه آن، لازم نیست آن را به شکل قالب دربیاوریم. می‌توانیم آن را به راحتی و با دست فرم دهیم.

اگر به سیب‌ها علاوه بر دارچین و شکر، کمی آبلیمو تازه اضافه کنید،رنگ سیب ها کدر نمیشود و براق خواهند ماند.

اگر می‌خواهید روی گلتتان طلایی شود، بعد از پخت برای ۴ تا ۵ دقیقه سینی فر را از بالا حرارت دهید.

در صورت تمایل می‌توانید به جای سیب از موز، توت فرنگی، بلوبری و میوه فصل … برای فیلینگ کنید .

#شیرینی_گلت

#گلت_سیب_دارچین

#طرز_تهیه_گلت_موز

#گلت_شف_طیبه

#گلت_سیب_خانوم_فرهنگ

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
کیک نت کیک نت

طرز تهیه کاپ کیک شکلاتی بدون فر

طرز تهیه کاپ کیک شکلاتی بدون فر

کاپ‌کیک شکلاتی، یکی از کیک های خوشمزه و پر طرفدار است که میتوان برای دورهمی ها تهیه کرد. اما بعضی ها به دلیل نداشتن فر فکر میکنند که نمیتوان این شیرینی های خوشمزه را در خانه تهیه کرد.

امروز یک آموزش بسیار کاربردی و ساده برای تهیه کاپ‌کیک خانگی برای شما داریم.

مواد لازم برای تهیه کاپ کیک شکلاتی :

 تخم مرغ  ۳ عدد
 شیر  ۳/۴ پیمانه
 روغن مایع  ۱/۳ پیمانه
 پودر کاکائو  ۴ قاشق غذاخوری
 شکر  ۱ پیمانه
 بیکینگ پودر  ۲ قاشق چایخوری
 وانیل  ۱/۴ قاشق چایخوری
 نمک  ۱ پنس
 آرد  ۱ و نیم پیمانه
 چیپس شکلاتی  ۱/۲ پیمانه

طرز تهیه کاپ کیک شکلاتی :

تخم مرغ، شکر و وانیل را خوب هم می‌زنیم تا کرم رنگ شوند.

روغن و شیر را کمی ولرم کرده و به مخلوط تخم مرغ و شکر اضافه می‌کنیم.

آرد و بکینگ پودر و پودر کاکائو را الک کرده و به مواد مایع اضافه و آرام مخلوط می‌کنیم. در آخر چیپس های شکلاتی رو اضافه میکنیم.

قابلمه بزرگ و خالی را روی گاز گرم می‌کنیم، بعد قالب‌های کاپ کیک را از مواد کیک تا نصفه پر میکنیم و می‌گذاریم داخل قابلمه.

زیر آن حتما شعله پخش‌کن قرار میدهیم و در قابلمه را با دمکنی می‌پوشانیم. تا نیم‌ساعت در قابلمه را برنمی‌داریم.

بعد از ۳۰ دقیقه خلال دندان را در یکی از کیک‌ها فرو کنید، اگر مواد کیک به خلال نچسبید کیک آماده است.

اگر دوست داشتید برای پخت از فر استفاده کنید، کاپ‌کیک‌ها را در فر ۱۷۰ درجه مدت ۴۰ دقیقه قرار دهید.

روی کیک‌ها را با گاناش، خامه فرم گرفته یا ترافل‌های رنگی میتوانید تزئین کنید.

کیک نت کیک نت

#کاپ_کیک_شکلاتی

#کاپ_کیک_بدون_فر

#کاپ_کیک_مغزدار

#کاپ_کیک_شکلاتی_خیس

#کاپ_کیک_شکلاتی_ساده

 

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
کیک نت کیک نت

نکاتی که هنگام خرید ماکارون باید به آن دقت کنید

نکاتی که هنگام خرید ماکارون باید به آن دقت کنید

ماکارون یک شیرینی فرانسوی است که در اصل با سفیده تخم مرغ و شکر تهیه می شود. از دیگر مواد لازم برای این شیرینی پودر شکر یا پودر قند، پودر بادام یا پودر بادام زمینی و رنگ طبیعی می باشد. معمولاً وسط این شیرینی با شکلات سفید، خامه و یا مربا پر می شود.

ماکارون کیک نت

ویژگی های ماکارون تازه :

۱٫ رنگ ماکارون نباید بیش از حد رنگ پریده یا پررنگ باشد. یک قناد ماهر می داند که چطور رنگ مناسب را در تهیه شیرینی ماکارون ایجاد کند.

۲٫ ماکارون نباید بیش از حد بزرگ یا خیلی کوچک باشد. البته برای تشخیص این موضوع باید به اندازه کافی از نزدیک ماکارون دیده باشید تا اندازه درست آن

دستتان بیاید.

۳٫ اگر ماکارون های زیادی در ویترین قنادی وجود دارد همه آن ها باید یک اندازه داشته باشند

۴٫ پوسته بیرونی ماکارون باید صاف، صیقلی و لطیف باشد و به هیچ وجه نباید در سطح آن حباب مشاهده شود یا این که ترک خورده و شکسته باشد.

کیک نت

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
کیک نت کیک نت