طرز تهیه نان بیگل (نان امریکایی)
بیگل نانی حلقوی شکلی است که معمولاً آن را برای صبحانه با پنیر خامهای تست یا به صورت ساندویچ میل میکنند. پخت این نوع نان از اقلیتهای یهودی هلند ریشه گرفته است و به سالهای ۱۶۱۰ بازمیگردد.
بیگلها میتوانند ساده باشند و از خمیر مایههای متفاوتی تهیه شوند، روی آنها مغزجات و دانههای گیاهی بپاشند یا در طبخ آن از انواع توتفرنگی یا شکلات استفاده کنند.
مواد لازم برای تهیه نان بیگل :
آرد سفید |
۵ پیمانه |
خمیر مایه |
۱ قاشق مرباخوری |
آب ولرم |
۱ و نیم پیمانه |
شکر |
۴ قاشق غذاخوری |
زرده تخم مرغ |
۱ عدد |
روغن مایع یا زیتون |
۴-۵ قاشق غذاخوری |
نمک |
۱/۲ قاشق مرباخوری |
طرز تهیه نان بیگل :
خمیر مایه و یک قاشق از شکر رو با نصف پیمانه آب ولرم داخل ظرفی مخلوط می کنیم و در ظرف رو می بندیم و می ذاریم ۱۰ دقیقه استراحت کنه تا ور بیاد.
خمیر مایه عمل اومده , روغن , نمک , یک پیمانه آب ولرم و ۲ قاشق غذاخوری شکر رو با هم مخلوط می کنیم.
آرد رو کم کم اضافه می کنیم و خوب ورز می دیم (حداقل ۱۵ دقیقه) تا یه خمیر تقریبا سفتی به دست بیاد. (منظور از سفتی اینه که به دست نمی چسبه)
خمیر رو داخل ظرف بزرگ چرب شده می ذاریم و روشومی پوشونیم و می ذاریم ۱ الی ۲ ساعت استراحت کنه تا حجمش دو برابر شه.
بعد از استراحت خمیر رو یه کوچولو ورز می دیم و داخل سینی آردپاشی شده می ذاریم و لوله می کنیم و به ۱۶-۱۸ قسمت مساوی تقسیم می کنیم.
هر قسمت رو گلوله ای می کنیم و کف دست مون می ذاریم و انگشت شست دست دیگه رو وسط خمیر می ذاریم و شستو می چرخونیم تا وسط خمیر سوراخ شه. کمی هم با کف دست بهش فشار میاریم تا قطر دایره ۷-۸ سانت بشه.
همه خمیرو به همین شیوه آماده می کنیم.
روش یه دستمال پهن می کنیم تا خشک نشه و بعد ۸ پیمانه آب رو با باقیمانده شکر داخل قابلمه ای می ریزیم و می ذاریم روی حرارت زیاد تا به جوش بیاد. وقتی به جوش اومد , حرارت رو کم می کنیم. حرارت باید طوری باشه که آب جوش ریز بزنه.
فر رو روی ۲۰۰ درجه سانتی گراد گرم می کنیم و سینی فر رو چرب می کنیم. (یا کاغذ روغنی بذارین)
یکی یکی بیگل ها رو داخل آب جوش می ریزیم و اجازه می دیم ۵-۶ دقیقه بجوشه و بعد با کفگیر بر می داریم و می ذاریم داخل آبکش.
همه رو به همین شکل اماده می کنیم و بعد می ذاریم روی سینی چرب شده.
روی بیگل ها رو با مخلوط زرده تخم مرغ و چند قطره آب , رومال می کنیم و کنجد و سیاه دانه می پاشیم.
می ذاریم داخل فر با ۲۰۰ درجه دما به مدت ۲۵-۳۰ دقیقه. تا زمانی که روی نون ها برشته و طلایی بشه.