طرز تهیه کیک گردویی کره ای ساده و خوشمزه
مواد لازم برای تهیه کیک گردیی کره ای :
کره نرم شده | ۱ پیمانه |
شکر | ۱ پیمانه |
آرد | ۱ و نیم پیمانه |
بیکینگ پودر | ۲ قاشق چایخوری |
نمک | ۱/۲ قاشق چایخوری |
تخم مرغ | ۴ عدد |
شیر | ۱/۳ پیمانه |
وانیل | ۱ قاشق غذاخوری |
گردو خرد شده | ۱ و ۱/۳ پیمانه |
مواد لازم برای فیلینگ پنیری :
کره نرم شده | ۱۰۰ گرم |
پنیر خامه ای یا ماسکارپونه | ۳۰۰ گرم |
پودر شکر | ۳۰۰ گرم |
وانیل | ۱ قاشق چایخوری |
طرز تهیه کیک گردو کره ای :
فر را از قبل با دمای ۱۶۰ درجه سانتیگراد یا ۳۲۵ درجه فارنهایت روشن کنید تا گرم بشود. سپس کف دو عدد قالب کیک گرد و باریک ۲۰ سانتی متری را چرب کرده، و کمی آرد روی آن بپاشید. برای اینکه کیک بعد از پخته شدن راحتتر از قالب جدا بشود، میتوانید کف قالب یک لایه کاغذ روغنی مخصوص شیرینی پزی پهن کنید.
آرد ، نمک و بیکینگ پودر را الک کنید. سپس گردوها را خرد کنید. اطمینان حاصل کنید که اندازه هر تکه از گردو از یک نخود بزرگتر نباشد، چون هرچه اندازه گردوها بزرگتر باشد، در حین پختن کیک بیشتر به سمت پایین و ته کیک فرو میروند.
در مرحله بعدی، تخم مرغها را به آرامی هم بزنید و وانیل را به آنها اضافه کنید. در یک کاسه دیگر نیز کره و شکر را با هم به خوبی مخلوط کنید تا به شکل یک کرم دربیایند و پف کنند. لطفا توجه داشته باشید که مرحله هم زدن کره و شکر بسیار مهم است. اگر این مرحله را به درستی پشت سر نگذارید، بافت کیک شما پفکی و نرم نخواهد شد.
حتما برای هم زدن کره و شکر از یک دستگاه مخلوط کن استفاده کنید و به اندازه کافی زمان بگذارید تا رنگ کره تقریبا به رنگ سفید دربیاید. این مرحله چیزی در حدود ۵ الی ۷ دقیقه زمان میبرد و برای بافت کیک گردویی بسیار مهم است.
حالا به آرامی مخلوط تخم مرغ و وانیل را به کره و شکر اضافه کنید. بعد نصف آرد، کل شیر، و سپس بقیه آرد را به این ترکیب اضافه کنید. در آخر هم گردوها را به بقیه مواد اضافه کنید و مطمئن شوید که به خوبی داخل خمیر مایه کیک توزیع شده باشند.
حالا خمیر مایه کیک را به طور مساوی داخل دو قالب کیک بریزید و برای مدت ۴۰ الی ۴۵ دقیقه بپزید. مدت زمان پخت کیک گردویی داخل فرهای مختلف کمی متفاوت است، به همین دلیل در طول این مدت و پس از گذشت ۲۵ الی ۳۰ دقیقه، حتما کیک را چک کنید تا از پخته شدن آن مطمئن بشوید.
بعد از اینکه کیک گردویی به طور کامل پخته شد، آن را از داخل فر بیرون بیاورید و اجازه بدهید که برای مدت ۲ دقیقه استراحت کند. سپس قالبهای کیک را روی یک صفحه خنک کننده برگردانید تا کیک قبل از اضافه کردن لایه خامه کاملا خنک بشود.
در مرحله بعدی، کره نرم شده، پنیر خامه ای، پودر شکر و عصاره وانیل را داخل یک کاسه بریزید و با استفاده از یک قاشق چوبی، آنها را خوب با هم مخلوط کنید.
بعد از اینکه مواد تا حدی با هم ترکیب شدند، از یک همزن برقی استفاده کنید و مواد را خوب هم بزنید تا زمانی که رنگ آنها تقریبا به رنگ سفید دربیاید و بافت آنها نیز پفکی بشود. در این مرحله میتوانید مایه را بچشید و اگر دوست داشتید مقدار دیگری پودر قند به آن اضافه کنید. فقط یادتان باشد که حتما شکر را یک قاشق یک قاشق به مواد اضافه کنید تا طعم مایه بیش از حد شیرین نشود.
زمانی که هر دو کیک به اندازه کافی خنک شدند، اولین لایه کیک را داخل یک ظرف کیک قرار بدهید. مقداری از لایه خامهای را روی آن بریزید و به شکل یکدست پخش کنید. سپس دومین کیک را روی آن قرار بدهید و تمام کیک را به شکل یکپارچه (یا به هر شکل دیگری که خودتان دوست دارید) به لایه خامهای آغشته کنید و کیک را همراه با چای یا قهوه داغ سرو کنید.