طرز تهیه تر حلوای شیرازی

مواد لازم برای تهیه تر حلوای شیرازی :

 نشاسته  ۱ پیمانه
 آرد برنج  ۱/۲ پیمانه
 شیر  ۵ پیمانه
 آب  ۴ پیمانه
 گلاب  ۱ پیمانه
 پودر هل  ۱/۲ قاشق چایخوری
 زعفران دم کرده غلیظ به مقدار لازم
 روغن یا کره  کمی
 شکر  ۳ پیمانه

طرز تهیه تر حلوای شیرازی :

نشاسته را با آب مخلوط می‌کنیم تا حل بشه. آرد برنج را با شیر مخلوط می‌کنیم هر دو مخلوط را روی هم ریخته و از صافی رد می‌کنیم

بهتره که این حلوا تو ظرف تفلون یا چدن پخته بشه که به دیواره و کف نچسبه.حرارت مناسب برای تهیه این ترحلوا حرارت کم هست چون باید خامی آرد برنج و نشاسته کاملا گرفته بشه.

مخلوط نشاسته، آرد برنج ، آب و شیر را در قابلمه می‌ریزیم و روی حرارت ملایم قرار میدیم. باید توجه کنید که این ترحلوا باید مرتب به هم بخوره در غیر این صورت خیلی سریع آرد برنج و نشاسته ته قابلمه جمع میشن و حالت پختگی پیدا می‌کنند و به هم میچسبند.

وقتی که مخلوط ما مقداری غلظت پیدا کرد شکر و گلاب و کره را بهش اضافه می‌کنیم و به هم زدن ادامه میدیم تا وقتی که کاملا غلیظ بشه.

غلظتش به این شکل هست: نه زیاد شل و نه زیاد سفت حد وسط یعنی وقتی جای قاشق شما تقریبا روی مواد موند دیگه حاضره.

حلوا را از روی حرارت برمیداریم مواد را نصف می‌کنیم نصف سفید و به نصف بقیه زعفران کاملا غلیظ اضافه می‌کنیم که دیگه آب نیندازه.

ظرفی که برای ریختن ترحلوا استفاده میشه باید لبه دار باشه ظرف را با آب سرد خیس می‌کنیم بعد مواد سفید را درون اون می‌ریزیم

میتونیم مواد زرد را روی مواد سفید بریزیم یا در دو ظرف جدا ریخته بشه. روش را میتونیم با پودر یا خلال پسته تزئین کنیم میذاریم بیرون یخچال تا دماش را از دست بده بعد تو یخچال گذاشته تا خنک بشه و بعد از چند ساعت قابل برش زدن هست.

ابتدا با یک چاقو دور ترحلوا را از ظرف جدا می‌کنیم و برش می‌زنیم به راحتی برش میخوره و از ظرف میشه بیرون آورد.

نکته :

برخی اوقات ترحلوای شیرازی ترک می‌خوره. علت ترک خوردن ترحلوای شیرازی اینه که بیش از حد پخته شده. اگر حلوا زیاد بپزه بعد از سرد شدن ترک می‌خوره، برای اینکه ترحلوا شیرازی ترک نخوره بهترین زمان برای اطمینان از پخت آن اینه که رد قاشق یا چنگال روی حلوا بیفتد و زود محو شود. به این ترتیب یک ترحلوای لطیف با بافت ژله‌ای و به قول شیرازی‌ها لرزونک خواهید داشت.

اگر تر حلوای شیرازی شما بعد از پختن آب می‌اندازه علت آن برعکس ست. یعنی مدت زمان پختن حلوا کم بوده و قبل از خط افتادن روی بافت حلوا آن را از روی گاز برداشته و سرو کردید.

برای اینکه طعم نشاسته در حلوا خام نباشد بهتر است در تمام مدت پخت از شعله پخش کن استفاده کنید. چون نشاسته زود ته می‌گیره و در طول مدت پخت خوب پخته نمی‌شه و خام می‌مونه.

ترحلوا