اشتباهات رایج در کیک پزی
پف نکردن کیک
+مواد کیک باید خوب هم زده شود ، دستوری که کره و شکر دارد باید تا حدی بزنید که کشدار و کرمی شود.
+ اگر از روغن به جای کره استفاده می کنید مایه کیک را خوب مخلوط کنید ، خوب هم زدن باعث تشکیل حباب های هوا و بافت خوب کیک میشود ( هم زدن به صورت آرام و دورانی ).
+ بیکینگ پودر یا هر نوع پودر پخت باید تازه باشد ، پودر کهنه عمل نمیکند و کیک پف نخواهد کرد.
+ استفاده بیش از حد از آرد کیک را سنگین میکند و باعث میشود خوب پف نکند ، مایه کیک را باید بتوانید خیلی راحت و روان هم بزنید ( بهتر است از آرد مخصوص کیک استفاده کنید ).
+ فر را حداقل ۲۰ دقیقه پیش از اینکه قالب کیک را قرار دهید روشن کنید تا خوب گرم شود ( بیکینگ پودر و پودر پخت نیاز به حرارت سریع برای عمل کردن دارد و سرد بودن فر و تاخیر در گرم شدن مایه کیک باعث میشود کیک پف نکند ).
سر ریز شدن کیک
+ ساده ترین راه این است که قالب خود را با مایه کیک کمتری پر کنید.
+ بهترین حالت این است که نصف قالب از مایه کیک پر شود ( حداکثر تا ۲/۳ قالب مایه کیک بریزید ).
خوابیدن پف کیک
+ مهم ترین علت این است که کیک شما به طور کامل نپخته است ، ممکن است در ظاهر کیک پخته باشد ولی در مرکز کیک پخت کامل نشده باشد ، برای تست مرکز کیک از خلال چوبی یا چاقو استفاده کنید اگر رطوبت یا مواد کیک روی آن مشاهده کردید یعنی پخت کامل نیست و باید مجدد به فر بازگردد.
+ اگر در زمان قرار دادن قالب کیک ، فر خوب گرم نشده باشد یا اوایل پخت در فر را باز کنید پف کیک میخوابد ( بخصوص ۲۰ دقیقه اول پخت در فر نباید باز شود ).
+ دلیل دیگر تخم مرغ است ، در تهیه کیک شما باید از تخم مرغ بزرگ استفاده کنید ، اگر از تخم مرغ ریز استفاده کنید چسبندگی مناسب در بافت کیک ایجاد نمیشود و پس از پخت پف کیک میخوابد.
+ برای پخت کیک از قالب مناسب استفاده کنید ، قالب کوچک باعث از بین رفتن پف کیک پس از پخت میشود ، تا نصف قالب باید از مایه کیک پر شود ( حداکثر ۲/۳ قالب را پر کنید ).
ترک خوردن کیک ( گنبدی شدن کیک )
+ وقتی دمای فر بیش از اندازه باشد قسمت بیرونی و بالای کیک سریع تر پخته میشود و تشکیل پوسته ای میدهد که با تکمیل پخت کیک این پوسته ترک میخورد.
+ میتوانید با استفاده از یک دماسنج آشپزی دمای داخل فر را پیش از قرار دادن قالب کیک بررسی کنید تا بیش از اندازه داغ نباشد.
خشک شدن پوسته کیک
+ اگر داخل کیک بافت نرم و کرکی دارد ولی پوسته بیرونی کیک خشک و شکننده است دلیل آن چرب کردن بیش از حد قالب با روغن است ، قالب باید چرب باشد اما با روغنی شدن زیاد قالب ، کیک میسوزد و خشک میشود.
چسبیدن کیک به قالب
+ میتوانید برای جلوگیری از چسبیدن کیک پس از چرب کردن قالب کمی آرد کف قالب و دیواره ها بپاشید.
+ پس از پخت قالب را ۱۰ تا ۲۰ دقیقه کناری قرار دهید تا کیک کمی سرد شود سپس کیک را از قالب خارج کنید.
+ بهتر است برای پخت کیک از قالب نچسب ، کاغذ پخت یا کاغذ روغنی استفاده کنید.
+ گاهی نیز ممکن است دلیل چسبندگی کیک به قالب این باشد که کیک رطوبت دارد و پخت آن کامل نشده است ، برای تست کیک از خلال چوبی یا چاقو استفاده کنید اگر رطوبت یا مواد کیک روی آن مشاهده کردید یعنی پخت کامل نیست و باید مجدد به فر بازگردد.